Prostreno.cz

Květák zapečený s řapíkatým celerem

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu milují děti i dospělí. Květák lze použít i v mnoha jiných receptech.

15.07.2020 lanvin
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

417 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na malé růžičky a nasypte ho do osolené vařící vody. Vařte 4-5 minut, květák nesmí být rozvařený. Povařený květák sceďte a přelijte ho studenou vodou.
  2. Dobře okapaný květák nasekejte nahrubo a nasypte ho do misky.
  3. Ke květáku přidejte jemně nakrájenou cibuli, nakrájenou petrželku, na plátky nakrájený celer, strouhanku, přidejte máslo a vše podle chuti osolte a opepřete.
  4. Dobře promíchejte a směs rozprostřete do vymazané zapékací misky.
  5. Vývar smíchejte se smetanou a květák s celerem přelijte.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,01 g
  • Sacharidy:

    422,50 g
    • Cukry:

      39,33 g
  • Tuky:

    151,32 g
  • Vláknina:

    33,60 g

Aktivita pro spálení:

780 kcal
97

minut jízdy na kole

74

minut běhu

232

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený s řapíkatým celerem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba