Prostreno.cz

Zelenina marinovaná v olivovém oleji

Zelenina je skvělá jako příloha, nebo k přípravě různých salátů.

21.07.2020 lanvin
50min

35min příprava

15min vaření

746 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte. Cibuli na plátky, cukety na tenké plátky, papriky na proužky, karotku na tenké nudličky.
  2. Česnek překrojte na poloviny.
  3. V hrnci svařte vinný ocet, vodu, sůl a cukr.
  4. Přidejte olej, pepř a míchejte, až se vše důkladně spojí.
  5. Do takto připraveného nálevu nasypte zeleninu, promíchejte, minutu vařte a odtavte z ohně.
  6. Zeleninu nasypte do sklenic, můžete použít pouze jednu velikou, zeleninu proložte bylinkami, přisypte česnek a dolijte nálevem. Sklenice uzavřete.
  7. Před podáváním nechte v lednici minimálně jeden den.

TIP:

K přípravě můžete použít i mladé fazolové lusky, cukrový hrášek, nebo pár kostek dýně hokaido. Záleží na vás, jakou zeleninu vyberete.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,92 g
  • Sacharidy:

    187,36 g
    • Cukry:

      91,05 g
  • Tuky:

    427,44 g
  • Vláknina:

    34,89 g

Aktivita pro spálení:

2184 kcal
273

minut jízdy na kole

208

minut běhu

651

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelenina marinovaná v olivovém oleji

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba