Prostreno.cz

Telecí plec s mrkví a houbami

Nejoblíbenějším telecím masem na dušení je v Itálii plec a nožičky. Raději se vyhněte zadní kýtě, libovému masu totiž tahle úprava příliš nesvědčí. Telecí plec je křehká, jemná, dietní a díky vysokému obsahu kolagenu také velmi šťavnatá. Telecí plec nejlíp chutná dušená.

31.07.2020 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

379 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky (pokud máte pěkný kousek masa, nakrájejte ho na plátky) maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Oloupanou cibuli, česnek a rajčata nakrájejte nadrobno.
  3. Očištěnou mrkev nakrájejte na malé kostičky.
  4. Pokud použijete konzervované houby propláchněte je na sítku vodou.
  5. V rendlíku rozehřejte olej, přisypte cibuli, přidejte kousky masa a maso opečte u obou stran.
  6. Přidejte česnek, mrkev, podlijte vývarem a duste 40 minut.
  7. K masu přidejte rajčata, lístky rozmarýnu, houby, víno a duste, až je maso měkké.
  8. Nejlepší příloha je rýže.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    262,57 g
  • Sacharidy:

    201,60 g
    • Cukry:

      28,56 g
  • Tuky:

    96,18 g
  • Vláknina:

    23,82 g

Aktivita pro spálení:

664 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

198

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí plec s mrkví a houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba