Prostreno.cz

Dušená vepřová pečeně na pivu

Lahodné dušené vepřové maso. Díky pivu není maso vysušené, pikantní mandlová omáčka dodá masu skvělou chuť.

10.08.2020 Mikeš
1h a 40min

25min příprava

1h a 15min vaření

617 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájejte nadrobno.
  2. Maso osolte, položte ho do malého pekáčku, kolem masa nasypte nakrájenou mrkev a cibuli.
  3. Maso podlijte pivem, vodou, nebo vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. V rendlíku přiveďte k varu vývar, smetanu.
  5. Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob a vmíchejte ho ke smetaně s vývarem.
  6. Přidejte hořčici, mandle a vařte 10 minut. Podle chuti osolte.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s mandlovou omáčkou.

TIP:

Pokud chcete mít omáčku hustou, přidejte do ní více škrobu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    244,40 g
  • Sacharidy:

    106,50 g
    • Cukry:

      21,72 g
  • Tuky:

    191,39 g
  • Vláknina:

    11,18 g

Aktivita pro spálení:

866 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

258

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová pečeně na pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba