Prostreno.cz

Švestková povidla

Jednoduchý recept na domácí povidla vařená v troubě.

10.09.2020 lanvin
4h a 20min

20min příprava

4h a 0min vaření

1113 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Švestky pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky.
  2. V pekáči smíchejte švestky s cukrem a octem a nechte nejlépe do druhého dne odstát.
  3. Druhý den přidejte koření a vařte v troubě na 140 °C cca 3-4 hodiny. Během pečení občas promíchejte.
  4. Po vyjmutí z trouby nechte vystydnout, vyjměte koření a promixujeme tyčovým mixérem.
  5. Povidla přemístěte do dózy na skladování potravin, uložte ji do chladu a druhý den stejný postup opakujte, aby se z povidel odpařila veškerá tekutina. Na závěr vmíchejte do povidel rum.
  6. Takto připravená povidla můžete plnit do sklenic. Plňte ještě horké a skleničky otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    155,50 g
  • Sacharidy:

    4624,55 g
    • Cukry:

      3103,00 g
  • Tuky:

    86,50 g
  • Vláknina:

    471,50 g

Aktivita pro spálení:

4535 kcal
566

minut jízdy na kole

431

minut běhu

1353

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestková povidla

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba