Prostreno.cz

Čočková polévka s krutony

Červená čočka je stejně dobrá jako ta zelená, když do ní přidáte chlebové krutony, můžete ji podávat jako hlavní chod.

21.09.2020 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

369 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji krátce orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
  2. Do hrnce přisypte čočku, zalijte ji vodou, přisypte bio sypký vývar a vařte, až je čočka měkká. Klidně ji můžete nechat rozvařit, polévka se tím zahustí. Polévku podle chuti osolte.
  3. Chléb nakrájejte na kostičky a v misce ho smíchejte s olejem a rozmarýnem.
  4. Chleba opečte v pánvi, nebo v troubě na plechu.
  5. Polévku podávejte s krutony.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,22 g
  • Sacharidy:

    262,32 g
    • Cukry:

      31,14 g
  • Tuky:

    142,94 g
  • Vláknina:

    29,80 g

Aktivita pro spálení:

437 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

130

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar Souhlasím s vámi.
22.09.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka s krutony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba