Prostreno.cz

Hlávkový salát s vařenými vejci

Křupavý salát si můžete dát jako předkrm.

26.09.2020 Mikeš
35min

25min příprava

10min vaření

1073 kJ / 256 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce.
  2. Listy salátu omyjte pod tekoucí vodou a nechte je dobře okapat.
  3. Granátové jablko rozkrojte a vyberte z něj lžící zrníčka, nebo je vyklepejte silou poklepáním na jablko.
  4. Uvařená, oloupaná vejce nakrájejte na čtvrtiny.
  5. V pánvi na lžíci oleje orestujte na proužky, nebo kostičky nakrájenou slaninu. Orestovanou slaninu vyndejte na papírový ubrousek.
  6. Oloupaná rajčata nakrájejte na malé kostičky.
  7. Listy salátu rozdělte na talíře, přidejte vejce, nakrájená rajčata, anglickou slaninu, posypte jadérky granátového jablka a ořechy.
  8. Salát můžete pokapat zálivkou, nebo podávejte zálivku zvlášť.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    229,13 g
  • Sacharidy:

    60,77 g
    • Cukry:

      41,21 g
  • Tuky:

    332,37 g
  • Vláknina:

    13,50 g

Aktivita pro spálení:

965 kcal
120

minut jízdy na kole

91

minut běhu

288

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hlávkový salát s vařenými vejci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba