Prostreno.cz

Sladká jahelná kaše

Recept na sladkou jahelnou kaši. Nezapomínejte, že jáhly bychom měli do jídelníčku zařadit častěji.

28.08.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

369 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Před vařením jáhly přeberte a nasypte na sítko. Prolijte je 2–3 x vařící vodou, aby jste odstranili případnou hořkost z povrchu zrníček.
  2. Po spaření je vložte do hrnce, zalijte odměřeným množstvím vody a mléka, trošku osolte a přidejte 2 lžičky cukru.
  3. Vařte 20–25 minut do měkka. Kaši rozdělte na talíře, přidejte jahodovou marmeládu a pokud je třeba, posypte práškovým cukrem. Hned podávejte.

TIP:

Kaše z jahel chutná velice dobře a měla by být častou součástí dětského jídelníčku, vhledem k vysokému obsahu látek podporujících stavbu organizmu. Také pro lidi s nemocnou slinivkou je vhodná svoji lehkou stravitelností a výživnou hodnotou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,36 g
  • Sacharidy:

    180,85 g
    • Cukry:

      98,85 g
  • Tuky:

    22,37 g
  • Vláknina:

    3,40 g

Aktivita pro spálení:

492 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

146

minut uklízení





Podobné recepty

Malinový koktejl

(13 hlasů)
15min
611 kJ

Ovocný salát z vodního melounu

(8 hlasů)
20min
339 kJ

Bohatý jogurt

(26 hlasů)
10min
715 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sladká jahelná kaše

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba