Prostreno.cz

Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

Maso a sušené ovoce upečete v jednom pekáčku. Chuť masa a ovoce se skvěle propojí.

20.01.2021 Mikeš
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

966 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Maso nakrájejte na větší kousky ,osolte ho a opepřete , do masa vetřete česnek a maso zprudka opečte v pekáčku na oleji.
  3. Maso podlijte vývarem, vínem, přidejte sušené švestky , rozmarýn ,maso přikryjte a pečte v troubě doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte a šťávu zahustěte instantní jíškou,nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě.
  5. Do omáčky vmíchejte studené máslo .
  6. Maso posypte nasucho opraženými sezamovými semínky a mandlemi .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,06 g
  • Sacharidy:

    997,27 g
    • Cukry:

      570,68 g
  • Tuky:

    128,86 g
  • Vláknina:

    114,62 g

Aktivita pro spálení:

1227 kcal
153

minut jízdy na kole

116

minut běhu

366

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jíška

500 kcal / 100g
B5 g
S40 g
T50 g

kosti

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

sezamové semínko

573 kcal / 100g
B17 g
S23 g
T49 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba