Prostreno.cz

Houby plněné špenátem

Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány .

15.02.2021 Mikeš
55min

25min příprava

30min vaření

1567 kJ / 374 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Z očištěných hub odkrojte nožičky a jemně je nakrájejte.
  3. Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem,jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
  4. V pánvi rozehřejte zbývající olej,přidejte drobně nakrájenou slaninu ,nasekané nožičky hub ,strouhanku a nakrájený špenát. Za stálého míchání duste 5 minut.
  5. Dochuťte solí,pepřem a prolisovaným česnekem.
  6. Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí , posypte je sýrem a v ložte je znovu do trouby na přibližně 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,10 g
  • Sacharidy:

    31,74 g
    • Cukry:

      5,01 g
  • Tuky:

    143,60 g
  • Vláknina:

    5,10 g

Aktivita pro spálení:

266 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Houby plněné špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba