Prostreno.cz

Pohankové karbanátky s mletým masem

Míchané karbanátky z masa,špenátu a pohanky. Pohanka je tradiční bezlepková plodina, která tělu dodává důležitý vitamin P (rutin), jenž nám chrání cévy, a zároveň je zdrojem vlákniny.

22.02.2021 lanvin
1h a 20min

35min příprava

45min vaření

925 kJ / 221 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Propláchnutou pohanku zalijte vodou ( 1 díl pohanky + 2 díly vody) a vodu s pohankou přiveďte k varu . Pak pohanku odstavte z ohně a nechte přikrytou 30 minut „ dojít“.
  2. Fazole propláchněte vodou a dobře okapané je nasekejte.
  3. V pánvi na rozehřátém másle poduste 5 minut za stálého míchání špenát.
  4. Do misky dejte maso,přidejte vychladlou pohanku ,vychladlý špenát,nasekané fazole ,smetanu rozšlehané vejce ,prolisovaný česnek a bramborový škrob. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  5. Ze směsi tvarujte nízké karbanátky ,které zvolna opečte z obou stran v oleji.
  6. Karbenátky můžete upéct i v troubě.Uložte je na pečící papír,přikryjte-například alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180°C 45 minut.
  7. Karbenátky podávejte s cherry rajčaty a oblíbeným zeleným salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,58 g
  • Sacharidy:

    201,56 g
    • Cukry:

      10,95 g
  • Tuky:

    327,43 g
  • Vláknina:

    36,87 g

Aktivita pro spálení:

732 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

218

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pohankové karbanátky s mletým masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba