Prostreno.cz

Salát z vařeného květáku

Bramborový salát je klasika, připravte si salát z květáku. Květák v tomto salátu funguje skvěle, protože má jemnou chuť . Řecký jogurt navíc zastupuje majonézu a dodává zdravou dávku bílkovin.

17.03.2021 Mikeš
40min

30min příprava

10min vaření

103 kJ / 24 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Jogurt promíchejte s hořčicí .
  2. Květák rozdělte na malé růžičky.
  3. Květák nasypte do vařící osolené vody a vařte 3-4 minuty. Pak květák sceďte a hned přelijte studenou vodou,aby se proces vaření zastavil .
  4. Květák nakrájejte na menší kousky ,nasypte ho do velké misky,přidejte drobně nakrájený celer,nasekaná vejce,jemně nakrájenou šalotku a připravený jogurt.
  5. Salát podle potřeby osolte,opepřete a promíchejte.
  6. Salát nechte alespoň 30 minut v chladničce.
  7. Před podáváním posypte salát mletou paprikou a ozdobte snítkami kopru .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,85 g
  • Sacharidy:

    13,36 g
    • Cukry:

      2,40 g
  • Tuky:

    28,23 g
  • Vláknina:

    4,68 g

Aktivita pro spálení:

122 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z vařeného květáku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba