Prostreno.cz

Dušená jehněčí kýta s olivami

Vyzkoušejte připravit maso trochu netradičně – s olivami a rozinkami .

18.03.2021 sun
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

434 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. V malé misce smíchejte všechno koření a sůl .
  3. Ve vlažné vodě rozmíchejte šalvěj , dijonskou hořčici, citronovou šťávu a kůru .
  4. Očištěné maso nakrájejte na kostky a opečte ho na oleji v nádobě,ve které budete maso péct.
  5. K masu přilijte připravenou vodu se šalvěji a všechno koření .
  6. Přidejte cibuli,nakrájený česnek a pečte přikryté v troubě 45 minut ,pak k masu přidejte olivy,rozinky a maso dopečte doměkka. Pokud je třeba dolijte vodu,nebo můžete přidat bílé víno.
  7. Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,35 g
  • Sacharidy:

    82,75 g
    • Cukry:

      31,16 g
  • Tuky:

    104,55 g
  • Vláknina:

    20,15 g

Aktivita pro spálení:

313 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mleté maso koření

297 kcal / 100g
B12 g
S38 g
T6,8 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená jehněčí kýta s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba