Prostreno.cz

Telecí játra na slanině

Telecí játra jsou delikátní surovina, jejich příprava je nenáročná, nejvíc jim totiž sluší minutková úprava, aby si zachovaly šťavnatost .

18.03.2021 sun
40min

20min příprava

20min vaření

746 kJ / 178 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájejte na plátky , slaninu nakrájejte na silné nudličky .
  2. V pánvi rozehřejte olej,přidejte nakrájenou slaninu , nakrájenou šalotku a minutu míchejte .
  3. Játra nakrájejte na proužky a přidejte je k šalotce.
  4. Játra posypte chilli vločkami a na mírném ohni je restujte doměkka,přibližně 7-10 minut.
  5. Nakonec játra osolte a posypte petrželkou.
  6. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

TIP:

K přípravě můžete také použít olej z hroznů,nebo olivový olej .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    206,32 g
  • Sacharidy:

    75,74 g
    • Cukry:

      24,97 g
  • Tuky:

    126,88 g
  • Vláknina:

    10,24 g

Aktivita pro spálení:

571 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

170

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na slanině

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba