Prostreno.cz

Kachní prsa se žampiony

Kachní maso je velmi chutné , kůže, která obsahuje hodně tuku slouží i k tomu,aby maso zůstalo šťavnaté .Omáčka s portským vínem a houbami maso skvěle doplní.

26.04.2021 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

675 kJ / 161 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na plátky .
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla ,přidejte oloupanou, nakrájenou šalotku ,nakrájené houby a vše krátce orestujte.
  3. Podle chuti osolte,opepřete,zalijte vínem a duste přibližně 10 minut.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky a maso osolte a opepřete.
  6. Maso položte do malého pekáčku bez oleje kůži dolů.Na mírném ohni pečte podle velikosti přibližně 8-10 minut. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte vidličkou.
  7. Potom maso s pekáčkem- kůží nahoru- dejte do předehřáté trouby a dopečte 8–10 minut , aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  8. Maso podávejte s připravenými houbami .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,42 g
  • Sacharidy:

    164,74 g
    • Cukry:

      13,62 g
  • Tuky:

    49,46 g
  • Vláknina:

    59,00 g

Aktivita pro spálení:

264 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Polévka z máslové dýně bez smetany

35min
(4 hlasů)

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Dýňová polévka s mrkví a bramborem

35min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa se žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba