Prostreno.cz

Lívanečky s ovesnými vločkami

Nejobvyklejší jsou ty sypané cukrem a skořicí, fantazii se ovšem meze nekladou : například s povidly a strouhaným tvarohem nebo se zakysanou smetanou.

13.05.2021 lentilka
1h a 25min

60min příprava

25min vaření

888 kJ / 212 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.
  2. Mouku prosejte do větší misky , přidejte vykynutý kvásek, rozšlehaná vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru.
  3. Osolte , promíchejte a těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).
  4. Do vykynutého těsta opatrně vmíchejte ovesné vločky.
  5. Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou.
  6. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova.

TIP:

Do těsta můžete přidat jedno nastrouhané jablko.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,25 g
  • Sacharidy:

    417,50 g
    • Cukry:

      29,25 g
  • Tuky:

    62,75 g
  • Vláknina:

    30,25 g

Aktivita pro spálení:

453 kcal
56

minut jízdy na kole

43

minut běhu

135

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Kokosové lívance

1h a 5min
(29 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lívanečky s ovesnými vločkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba