Prostreno.cz

Smetanový dezert ve sklenici

Jemný,lahodný smetanovo-sýrový dezert se šťávou z červených pomerančů.

24.05.2021 sun
40min

30min příprava

10min vaření

1506 kJ / 359 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pomerančovou šťávu nalijte do rendlíku a vařte , až šťáva mírně zhoustne .Šťávu nechte vychladnout .
  2. 40 % smetanu vyšlehejte s cukrem dotuha.
  3. Do vyšlehané smetany vmíchejte sýr mascarpone , zakysanou smetanu a nastrouhanou pomerančovou kůru .
  4. Na dno sklenic dejte lžíci připravené smetany , pokapejte ji povařenou pomerančovou šťávou a dejte další vrstvu smetany a opět pokapejte pomerančovou šťávou.
  5. Ozdobte pomerančovou kůrou a posypte nasekanými mandlemi .
  6. Před podáváním nechte 2-3 hodiny v chladničce .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,10 g
  • Sacharidy:

    31,90 g
    • Cukry:

      16,20 g
  • Tuky:

    211,70 g
  • Vláknina:

    10,20 g

Aktivita pro spálení:

584 kcal
73

minut jízdy na kole

55

minut běhu

174

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smetanový dezert ve sklenici

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba