Prostreno.cz

Candát s čerstvým fenyklem

Ryby a zelenina spolu ladí. V tomto receptu je to čerstvý fenykl a rybí filety z candáta, ale můžete použít i jinou rybu .

27.05.2021 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

627 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě doměkka.Uvařené brambory sceďte.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na menší kostky.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  4. V rendlíku nechte rozpustit 2 lžíce másla ,přisypte nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a minutu míchejte .
  5. K fenyklu přilijte smetanu , podle chuti osolte , přidejte jíšku a vařte přibližně 10 minut , aby byl fenykl měkký,ale nerozvařený.
  6. Filé candáta nakrájejte na stejně velké kousky,osolte je a opepřete.
  7. V pánvi na 3 lžících másla a lžíci oleje zvolna kousky candáta poduste , přibližně 8- 10 minut z každé strany.
  8. Candáta podávejte se smetanovým fenyklem a vařenými bramborami .
  9. Před podáváním posypte vše nakrájeným koprem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,52 g
  • Sacharidy:

    124,74 g
    • Cukry:

      19,62 g
  • Tuky:

    119,46 g
  • Vláknina:

    13,80 g

Aktivita pro spálení:

398 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

118

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Candát s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba