Prostreno.cz

Gratinovaný celer s tymiánem

Bezmasý oběd - gratinovaný celer s tymiánem , ke kterému si dejte zeleninový salát.

11.06.2021 sun
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

236 kJ / 56 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaný celer nakrájejte na ne příliš silné plátky .
  2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar ,přidejte celer a vařte ,až je celer skoro měkký.
  3. Pak celer sceďte a nasypte ho do zapékací misky.Miska by měla být malá,aby celer nebyl pouze v jedné vrstvě .
  4. Celer posypte čerstvými lístky tymiánu a promíchejte.
  5. V rendlíku zahřejte smetanu , do smetany přidejte sůl , pepř , hořčici , strouhaný sýr a za stálého míchání nechte sýr rozpustit .
  6. Smetanou přelijte celer.
  7. Celer pečte v troubě předehřáté na 180° C 30 – 40 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,00 g
  • Sacharidy:

    80,27 g
    • Cukry:

      25,57 g
  • Tuky:

    81,22 g
  • Vláknina:

    15,22 g

Aktivita pro spálení:

288 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný celer s tymiánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba