Prostreno.cz

Květáková polévka z pečeného květáku

Květák má svou specifickou chuť , opečený v troubě získá lehce oříškovou chuť.

28.06.2021 sun
50min

20min příprava

30min vaření

123 kJ / 29 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200° C °.
  2. Květák rozdělte na velmi malé růžičky , oloupanou cibuli nakrájejte na silnější plátky .
  3. Zeleninu nasypte do pekáčku,nebo na plech , pokapejte ji olejem a promíchejte .
  4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut , během pečení zeleninu jednou promíchejte .
  5. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar,nebo použijte vodu a 1.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru .
  6. Do vývaru nasypte květák s cibulí , přidejte oloupané, nakrájené stroužky česneku , podle chuti osolte a vařte 15 minut.
  7. Hotovou polévku posypte nakrájenou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,06 g
  • Sacharidy:

    160,38 g
    • Cukry:

      1,56 g
  • Tuky:

    61,75 g
  • Vláknina:

    4,32 g

Aktivita pro spálení:

109 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rostlinný olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

květák

25 kcal / 100g
B1 g
S4 g
T0,3 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květáková polévka z pečeného květáku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba