Prostreno.cz

Telecí plátky v parmazánové strouhance

Strouhanka smíchaná s parmazánem , petrželí a citronovou kůrou , je příjemná změna klasického trojobalu .

09.08.2021 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

1906 kJ / 455 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 4 ks telecí kotlety bez kostí - á 180 g
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 2 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 ks rozšlehaná vejce
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 hrnek strouhanky
  • 4 lžíce nasekané zelené petrželky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Maso na okrajích nařízněte nožem , aby se při smažení nezkroutilo , maso lehce naklepejte , osolte a opepřete.
  2. Smíchejte strouhanku , parmazán , nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru .
  3. Maso obalte v mouce , vejcích a ochucené strouhance . Strouhanku k masu lehce přitlačte.
  4. Plátky masa pečte v pánvi na rozehřátém oleji přibližně 6-8 minut z každé strany .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,05 g
  • Sacharidy:

    277,62 g
    • Cukry:

      13,00 g
  • Tuky:

    113,99 g
  • Vláknina:

    15,75 g

Aktivita pro spálení:

559 kcal
69

minut jízdy na kole

53

minut běhu

166

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky v parmazánové strouhance

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba