Prostreno.cz

Polévka z předvařeného hrachu

Hrách je mezi luštěninami momentálně trochu opomíjený, ale patří mezi tradiční české suroviny a byla by škoda na něj zapomenout.

25.08.2021 lentilka
60min

15min příprava

45min vaření

50 kJ / 11 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli nasypte nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou , přidejte sypký vývar a vařte 15 minut.
  5. Hrách propláchněte , přidejte ho k zelenině a vařte 10 minut , nebo až je hrách měkký.
  6. Polévku dochuťte solí , pepřem , česnekem a majoránkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,65 g
  • Sacharidy:

    24,73 g
    • Cukry:

      7,76 g
  • Tuky:

    19,12 g
  • Vláknina:

    6,56 g

Aktivita pro spálení:

54 kcal
6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

vývar zeleninový sypký

0 kcal / 100g
B0 g
S0,7 g
T0 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

hrách

81 kcal / 100g
B5 g
S14 g
T1,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z předvařeného hrachu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba