Prostreno.cz

Květák zapečený se sýrovou omáčkou

Do zlatova osmažený květák v klasickém trojobalu mají rádi děti i dospělí. Květák skvěle chutná i nesmažený . Například zapečený se sýrovou omáčkou .

30.08.2021 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

788 kJ / 188 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky .
  2. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu ( množství podle velikosti květáku ) do vody nasypte růžičky květáku a vařte 5 -8 minut.
  3. Květák sceďte a nechte ho okapat .
  4. Předehřejte troubu na 180 °C .
  5. Máslem vymažte vhodnou zapékací misku - aby se do ní květák těsně vešel.
  6. Ve středně velké pánvi rozpusťte máslo, vmíchejte mouku a na mírném ohni míchejte 1 minutu .
  7. Postupně za stálého míchání přidávejte mléko a přiveďte ho k varu .
  8. Do mléka vmíchejte hořčici , sýr a míchejte , až se sýr rozpustí, podle chuti osolte ,opepřete a přidejte muškátový oříšek .
  9. Květák uložte do zapékací mísy a přelijte ho připraveným mlékem .
  10. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.
  11. Pečený květák posypte strouhaným parmezánem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,49 g
  • Sacharidy:

    54,40 g
    • Cukry:

      20,95 g
  • Tuky:

    132,84 g
  • Vláknina:

    5,35 g

Aktivita pro spálení:

434 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

129

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený se sýrovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba