Prostreno.cz

Marinovaný tvaroh

Marinovaný tvaroh můžete podávat jako chuťovku k vínu nebo pivu . Marinovaný sýr je i skvělou přísadou do zeleninových salátů , můžete jim nahradit balkánský sýr , který je poměrně slaný .

15.09.2021 lentilka
20min

20min příprava

575 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • Na marinádu
  • 150 ml olivového ,nebo řepkového oleje - nebo podle potřeby
  • 3 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 1 lžička medu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu – pouze lístky
  • 1 lžíce lístků čerstvého estragonu
  • 2 snítky nakrájené zelené petrželky
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Sýr opatrně rozkrojte a položte ho do malé , ploché misky, co nejmenší , ale aby se tam celý vešel a dal se přikrýt víkem.
  2. Med, bylinky a pepř smíchejte s olejem a osolte.
  3. Sýr přelijte připraveným olejem a posypte plátky česneku .
  4. Misku přikryjte a dejte do chladničky na minimálně 5 hodin. Během marinování sýr několikrát otočte.

TIP:

Tvrdý tvaroh koupíte buď ten na strouhání , nebo rovněž tvrdý tvaroh ,ale nepoužívá se jen na strouhání . Je jich více druhů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,15 g
  • Sacharidy:

    15,77 g
    • Cukry:

      11,69 g
  • Tuky:

    22,68 g
  • Vláknina:

    0,78 g

Aktivita pro spálení:

197 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný tvaroh

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba