Prostreno.cz

Telecí játra na šalvěji

Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na jejich přípravu .

22.09.2021 Mikeš
30min

15min příprava

15min vaření

969 kJ / 231 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 – 2 cm .
  2. Plátky obalte v hladké mouce.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a olej.
  4. Přidejte lístky šalvěje ,plátky jater a zvolna je z obou stran opečte.
  5. Hotová játra osolte a podle chuti opepřete.

TIP:

V Británii se k takto připraveným játrům podává ostružinový džem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    165,14 g
  • Sacharidy:

    225,96 g
    • Cukry:

      0,90 g
  • Tuky:

    79,96 g
  • Vláknina:

    15,90 g

Aktivita pro spálení:

601 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

179

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g

telecí maso

144 kcal / 100g
B28 g
S0,2 g
T3 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na šalvěji

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba