Prostreno.cz

Lilek plněný houbami

Lilky plněné houbami jsou úžasnou pochoutkou vhodnou jak pro předkrm , tak pro hlavní jídlo. Jako hlavní chod podávejte lilky s ochuceným bílým jogurtem, vařeným bulgurem , nebo rýží.

29.09.2021 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

444 kJ / 106 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Lilek podélně rozkrojte , lžící vyškrábněte dužinu a nahrubo ji nakrájejte.
  3. Lilkové „ skořápky „ vložte do vymazané zapékací misky a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut. Pak lilky vyndejte z trouby.
  4. Očištěné houby nakrájejte na menší kousky.
  5. V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  6. Přidejte nakrájené houby a duste,až se odpaří tekutina z hub.
  7. Houby osolte , opepřete , k houbám vmíchejte nasekanou petrželku , nakrájenou dužinu lilku a duste 5 minut.
  8. Lilkové „skořápky „ naplňte houbovou náplní a posypte je sýrem .
  9. Lilek dejte do trouby a pečte 10-15 minut.
  10. Jogurt prošlehejte se solí a prolisovaným česnekem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,68 g
  • Sacharidy:

    59,71 g
    • Cukry:

      25,40 g
  • Tuky:

    87,22 g
  • Vláknina:

    19,56 g

Aktivita pro spálení:

288 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba