Prostreno.cz

Kapr s citronovým máslem

Český kapr s delikatesní omáčkou .

05.10.2021 lentilka
1h a 5min

30min příprava

35min vaření

966 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve středně velkém rendlíku smíchejte velmi jemně nakrájenou šalotku , víno , vývar a kuličky pepře. Přiveďte k varu a vařte 5 minut .
  2. Snižte teplotu na minimum. Po částech zašlehejte metličkou nakrájené máslo, máslo musí být velmi studené ,přidávejte ho za stálého šlehání nejlépe po jedné kostce . (Vyzkoušejte dát máslo před použitím na 5 minut do mrazničky ) .
  3. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu , nejlépe už mimo zdroj tepla. Podle chuti omáčku osolte.
  4. Vyndejte kuličky pepře,nebo omáčku přeceďte.
  5. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej na střední teplotu.
  6. Kapra osolte z obou stran , obalte ho v hladké mouce a opečte z obou stran na oleji s máslem. Opčené porce ryby pokládejte na papírový ubrousek.
  7. Rybu podávejte s omáčkou , posypanou petrželkou .
  8. Můžete podávat například s cuketovými hranolky , krátce podušenými na másle.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,69 g
  • Sacharidy:

    232,34 g
    • Cukry:

      12,25 g
  • Tuky:

    73,28 g
  • Vláknina:

    18,20 g

Aktivita pro spálení:

446 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kapr s citronovým máslem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba