Prostreno.cz

Telecí játra s rozmarýnem

Oproti játrům hovězím a vepřovým se telecí játra připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.

07.10.2021 sun
40min

15min příprava

25min vaření

714 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na menší kousky .
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky .
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno .
  4. V pánvi,nebo rendlíku orestujte na lžíci oleje nakrájenou slaninu.
  5. Přisypte cibuli a přibližně 3 minuty míchejte.
  6. K cibuli nalijte víno a vařte,až se víno skoro odpaří.
  7. Přidejte nakrájená játra, rozmarýn a játra restujte přibližně 10 minut.
  8. Hotová játra osolte,opepřete a hned podávejte .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,82 g
  • Sacharidy:

    30,62 g
    • Cukry:

      3,64 g
  • Tuky:

    72,74 g
  • Vláknina:

    2,00 g

Aktivita pro spálení:

405 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s rozmarýnem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba