Prostreno.cz

Chlebová polévka s rajčaty a bazalkou

Sytá polévka , připravená z celých konzervovaných rajčat a chleba.

11.10.2021 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

312 kJ / 74 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 6 krajíců chleba
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ks nadrobno nakrájené malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého , bílého pepře
  • 700 g konzervovaných celých rajčat
  • 2 lžičky cukru
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené bazalky
  • 120 g parmazánu - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Z krajíců chleba odstraňte kůrky a chleba nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje , přisypte oloupanou , nakrájenou cibuli , 2 stroužky nakrájeného česneku a míchejte 1-2 minuty.
  3. Přisypte nakrájený chleba a promíchejte.
  4. Přidejte vývar , konzervovaná rajčat , 2 lžičky cukru a vařte 15 minut. Polévku dochuťte solí a mletým pepřem.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
  6. Polévku podávejte posypanou strouhaným parmazánem a nakrájenou bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,86 g
  • Sacharidy:

    271,48 g
    • Cukry:

      25,06 g
  • Tuky:

    66,05 g
  • Vláknina:

    6,12 g

Aktivita pro spálení:

347 kcal
43

minut jízdy na kole

33

minut běhu

103

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chlebová polévka s rajčaty a bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba