Prostreno.cz

Béarnská omáčka

Béarnská omáčka je vynikající omáčka francouzské kuchyně, která se připravuje velmi podobně jako ta známější holandská. Tato verze má výraznější chuť . Je skvělá k rybám i steakům.

01.11.2021 sun
30min

15min příprava

15min vaření

1347 kJ / 321 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu ocet , víno , nakrájenou šalotkou a snítku estragonu. Na mírném ohni vařte , až vám zůstane přibližně 10 lžic tekutiny.
  2. Tekutinu proceďte přes sítko.
  3. V misce ve vodní lázni metličkou ušlehejte vaječné žloutky s připraveným zredukovaným vínem , šlehejte ,až směs zhoustne a je nadýchaná.
  4. Vyndejte z vodní lázně a za stálého šlehání tenkým pramínkem přidávejte máslo.
  5. Podle chuti osolte , opepřete a přidejte estragon.
  6. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, přidejte za šlehání trochu horké vody. Omáčku podávejte teplou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,07 g
  • Sacharidy:

    49,09 g
    • Cukry:

      12,69 g
  • Tuky:

    298,42 g
  • Vláknina:

    7,25 g

Aktivita pro spálení:

936 kcal
117

minut jízdy na kole

89

minut běhu

279

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Béarnská omáčka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba