Prostreno.cz

Smažená růžičková kapusta

Růžičková kapusta smažená v pivním těstíčku .Můžete ji podávat samostatně se zeleninovým salátem , nebo jako přílohu .

03.11.2021 lentilka
55min

35min příprava

20min vaření

804 kJ / 192 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut , pak kapustu sceďte a v cedníku přelijte studenou vodou.Nechte dobře okapat.
  2. V misce smíchejte hladkou mouku , bramborový škrob , kypřící prášek , rozšlehané vejce , sůl, mletou papriku a pivo . Těstíčko nechte 10 minut odležet v chladničce.
  3. V pánvi rozehřejte olej .
  4. Růžičkovou kapustu namáčejte v těstíčku a hned vkládejte do rozehřátého oleje. Smažte v dostatečném množství oleje dozlatova.
  5. Smaženou růžičkovou kapustu pokládejte na papírovou utěrku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,69 g
  • Sacharidy:

    212,82 g
    • Cukry:

      14,00 g
  • Tuky:

    155,76 g
  • Vláknina:

    24,00 g

Aktivita pro spálení:

596 kcal
74

minut jízdy na kole

56

minut běhu

177

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažená růžičková kapusta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba