Prostreno.cz

Králík s pomerančovou omáčkou

Jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu . Chuť dietního králičího masa zvýrazní omáčka s pomerančovou šťávou . Nezvyklé spojení , ale ve francouzské kuchyni –delikatesa.

04.11.2021 Mikeš
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

931 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky , oloupaný česnek překrojte na poloviny .
  2. Naporcovaného králíka osolte a opečte ze všech stran v pekáčku na oleji .
  3. K masu přidejte pomerančovou šťávu , víno , nakrájenou zeleninu a bobkový list .
  4. Vše „poprašte „ mletým muškátovým oříškem , přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190° C doměkka .
  5. Měkké maso vyndejte , omáčku propasírujte přes sítko a pokud chcete mít omáčku hustější ,přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v malém množství vody (100 ml) .
  6. Omáčku dochuťte solí a podle chuti cukrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,68 g
  • Sacharidy:

    145,70 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    74,05 g
  • Vláknina:

    42,92 g

Aktivita pro spálení:

218 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba