Prostreno.cz

Vepřový bůček plněný datlemi

Netradiční náplň,ale skvělá chuť ,příprava je docela jednoduchá a výsledek skvělý .

05.11.2021 sun
2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

1006 kJ / 240 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Víno nalijte do rendlíku,přidejte na čtvrtiny nakrájené datle ,tyčinku skořice a rozinky.Přiveďte k varu,vařte 10 minut ,pak odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  2. Datle a rozinky sceďte, skořici vyndejte a víno dejte stranou.
  3. Troubu předehřejte na 180°C .
  4. Maso podélně nařízněte ,pak otevřete a maso upravte na plát ,podle potřeby maso naklepejte .
  5. Maso osolte ,opepřete , posypte připravenými datlemi a přidejte snítku tymiánu.
  6. Maso stočte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  7. V pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  8. Maso podlijte připraveným vínem a pečte v předehřáté troubě doměkka.
  9. Před krájením nechte maso 15 minut odpočinout .
  10. Do pekáčku k masu můžete přisypat několik datlí , (přibližně 8-10 ) které pak podávejte zvlášť v misce.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,60 g
  • Sacharidy:

    128,40 g
    • Cukry:

      3,10 g
  • Tuky:

    76,60 g
  • Vláknina:

    80,90 g

Aktivita pro spálení:

162 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřový bůček plněný datlemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba