Prostreno.cz

Květák pečený v troubě

Pečený květák je moc dobrý samotný, ale skvěle funguje i jako příloha.

Ohodnotit
(4 hlasů)
19.11.2021 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

427 kJ / 102 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Vodu nalijte do hrnce, přidejte 2 lžíce oleje, 2 stroužky oloupaného česneku, 1 malou snítku rozmarýnu a 1 lžičku soli , vodu přiveďte k varu a do vody vložte květák . Vařte 5-8 minut , květák by měl jen trochu změknout , bude se ještě péct v troubě.
  3. Uvařený květák sceďte a nechte okapat.
  4. Okapaný květák položte do vymazaného rendlíku , nebo vyšší pánve vhodné na pečení v troubě.
  5. Nasekejte nadrobno zbývající 2 stroužky česneku a snítku rozmarýnu – nejlépe pouze lístky . Obojí nasypte do menší misky.
  6. Vmíchejte pastu tahini, koření na pečené kuře , mletou papriku, pepř, 1 lžíci oleje, 3 špetky soli a 5 lžic vody. Dobře promíchejte .
  7. Připravenou směsí potřete květák.
  8. Květák dejte do předehřáté trouby a pečte 20 minut.
  9. Pečený květák posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Pasta tahini : Oproti čistému sezamu obsahuje o něco více tuku (většinou se pro lepší mixování i použití ředí sezamovým olejem), okolo 20% bílkovin, vitaminy E, skupiny B a karoteny, z minerálních látek pak vápník, fosfor, železo, zinek nebo draslík. Prodává se ve variantách jak z pražených, tak nepražených semínek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,30 g
  • Sacharidy:

    232,10 g
    • Cukry:

      11,20 g
  • Tuky:

    232,38 g
  • Vláknina:

    105,00 g

Aktivita pro spálení:

102 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák pečený v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba