Prostreno.cz

Pórková polévka s restovanými houbami

Krémová pórková polévka s restovanou hlívou s tymiánem .

03.02.2022 sun
55min

20min příprava

35min vaření

259 kJ / 61 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na větší kousky .
  2. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla , přidejte houby , 3 snítky tymiánu a restujte , až houby změknou a odpaří se voda z hub . Hotové houby lehce osolte a dejte stranou.
  3. Důkladně omytý pórek nakrájejte na plátky.
  4. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte nakrájený pórek a chvilku míchejte.
  5. Přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a přikryté vařte 15 minut.
  6. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  7. Polévku podávejte s připravenými houbami , ozdobenou koprem .

TIP:

Polévku můžete připravit z hlívy , ke které můžete přidat houby shiitake .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,12 g
  • Sacharidy:

    216,82 g
    • Cukry:

      2,42 g
  • Tuky:

    92,95 g
  • Vláknina:

    45,20 g

Aktivita pro spálení:

291 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s restovanými houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba