Prostreno.cz

Odpolední zázvorový koláč

Vláčný , voňavý zázvorový koláč , ideální k odpolední kávě nebo čaji.

16.02.2022 lentilka
1h a 45min

45min příprava

60min vaření

1303 kJ / 311 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Formu o rozměrech 20 x 30 x 5 cm vymažte tukem a dno a boky vyložte pečicím papírem.
  3. Do mísy prosejte mouku , koření , jedlou sodu a vše promíchejte .
  4. Máslo a cukr vyšlehejte do světlého krému.
  5. Za mírného šlehání přidejte vejce , zázvor, zakysanou smetanu, mléko a melasu, prošlehejte jen aby se vše spojilo.
  6. Nakonec vmíchejte připravenou mouku .
  7. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 50 – 60 minut , nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  8. Nechte zcela vychladnout.
  9. Moučkový cukr a zázvor prosejte do misky a postupně přidávejte 2 lžíce vody, míchejte dohladka.
  10. Vychladlý koláč vyklopte na mřížku a přelijte polevou .

TIP:

Třtinová melasa je cenný vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru. Obsahuje všechny biologicky účinné látky z původní rostliny. Třtinovou melasu koupíte ve větších supermarketech , nebo prodejnách se zdravou výživou . Muscovado je tmavý typ cukru s jemnými krystalky, má výbornou plnou chuť, která ovlivní chuť konečného pokrmu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    97,66 g
  • Sacharidy:

    666,88 g
    • Cukry:

      369,50 g
  • Tuky:

    274,16 g
  • Vláknina:

    13,35 g

Aktivita pro spálení:

554 kcal
69

minut jízdy na kole

52

minut běhu

165

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Odpolední zázvorový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba