Prostreno.cz

Bábovka s jablky

Klasická bábovka je chuťově výborná, pro mnohé může být ovšem velmi suchá. A právě s tím pomohou jablka, která dodají bábovce úžasnou vláčnost a zároveň lehčí chuť.

16.02.2022 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1279 kJ / 305 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. Troubu předehřejte na 160 ° C .
  3. Oloupaná , na kostičky nakrájená jablka nasypte do misky.
  4. K jablkům přidejte prosetou mouku s kypřícím práškem , cukr, vejce, olej, mléko, skořicový a vanilkový cukr .
  5. Dobře vymíchejte a vlijte do připravené formy.
  6. Bábovku pečte asi 45 - 55 minut. Zda je hotová, můžete otestovat párátkem , nebo špejlí.
  7. Vychladlou bábovku přelijte přelivem = v misce vyšlehejte metličkou cukr , mléko a vanilkový extrakt , nebo můžete bábovku jen pocukrovat .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,38 g
  • Sacharidy:

    937,80 g
    • Cukry:

      677,00 g
  • Tuky:

    125,28 g
  • Vláknina:

    13,40 g

Aktivita pro spálení:

541 kcal
67

minut jízdy na kole

51

minut běhu

161

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g

prášek do pečiva

53 kcal / 100g
B0,1 g
S27 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba