Prostreno.cz

Pečená jehněčí plec

Tento recept je inspirovaný Řeckem. Všechno upečte v jednom pekáči a chutě se skvěle propojí . Mladé maso je velmi šťavnaté a křehké, v kombinaci s česnekem a olivami chutná skvěle .

23.02.2022 lanvin
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

850 kJ / 203 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° .
  2. Maso osolte , opepřete , sůl a pepř důkladně vetřete do masa.
  3. Z masa vytvarujte váleček a ovažte ho potravinářským provázkem.
  4. Na dno pekáčku nasypte na poloviny překrojený ,oloupaný česnek a přidejte mandarinku nakrájenou na plátky .
  5. Na tento „ základ“ položte připravené maso , kolem masa nasypte olivy.
  6. Maso posypte rozmarýnem, chilli vločkami , přidejte víno , vývar , ve kterém rozmíchejte rajčatový protlak , přikryjte a dejte do trouby.
  7. Pečte doměkka. Délka pečení závisí na kvalitě masa.
  8. Před podáváním maso nakrájejte na plátky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    307,83 g
  • Sacharidy:

    43,84 g
    • Cukry:

      2,44 g
  • Tuky:

    263,69 g
  • Vláknina:

    4,08 g

Aktivita pro spálení:

651 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí plec

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba