Prostreno.cz

Bábovka z pohankové mouky

Bábovka bývala víkendová klasika. Tahle verze je s pohankovou moukou a nemusíte ji péct pouze na víkend .

01.03.2022 Mikeš
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1224 kJ / 292 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vymažte a vysypte větší formu na bábovku .
  2. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  3. Nejdříve utřete žloutky s cukrem , poté přidejte změklé máslo a vyšlehejte.
  4. Postupně za stálého míchání přidávejte mléko a ořechy .
  5. Do směsi přidejte prosetou mouku s kypřícím práškem , kakaem a promíchejte.
  6. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta .
  7. Těsto nalijte do připravené formy . Formu dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně hodinu .
  8. Upečenou bábovku nechte chvíli ve formě a poté ji vyklopte na mřížku .
  9. Vychladlou bábovku přelijte polevou .
  10. Poleva: Smíchejte citronovou šťávu s vodou. Postupně metličkou přimíchávejte moučkový cukr, který je vhodné předtím prosít, aby byl zcela hladký. Směs míchejte tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Pokud je příliš hustá , přidejte citronovou šťávu. Poleva má být řidší a na moučníku vytvoří jen slabou vrstvu „na chuť“ a do moučníku se spíše vpije .
  11. Bábovku hned po přelití polevou posypte jadérky granátového jablka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    154,08 g
  • Sacharidy:

    677,38 g
    • Cukry:

      349,18 g
  • Tuky:

    349,64 g
  • Vláknina:

    49,78 g

Aktivita pro spálení:

625 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka z pohankové mouky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba