Prostreno.cz

Plněné zelné listy

Zelné listy známe hlavně plněné mletým masem s rýží .Určitě vyzkoušejte tento recept ,kde část masa nahradí zelenina .

02.03.2022 lentilka
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

696 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ze zelí vyberte stejně velké listy .
  2. Listy povařte přibližně 2 minuty v hrnci s osolenou vodou.
  3. Z listů zelí vykrojte silná žebra , nebo je seřízněte na menší tloušťku. ( Vyříznutí udělá v listu nepříjemný otvor, zatímco seříznutí ponechá list celistvý a snadněji se plní ).
  4. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  5. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, oloupanou, nahrubo nastrouhanou ředkev a maso , duste 10 minut. Maso podle chuti osolte , přidejte pepř , nasekanou petržel a prolisovaný česnek. Nakonec vmíchejte rýži .
  6. Na každý zelný list položte přibližně lžíci náplně-záleží , jak velké zelné listy máte.
  7. Nejprve přehněte boční strany listu dovnitř směrem k náplni , pak list zamotejte, a to směrem od seříznutého košťálu ke špičce listu.
  8. Listy uložte ( spojem dolů) do vymazané zapékací misky , nebo pekáčku a lehce je poprašte paprikou.
  9. Podlijte je vývarem a duste v troubě předehřáté na 180°C přibližně 45 minut .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,12 g
  • Sacharidy:

    173,70 g
    • Cukry:

      17,51 g
  • Tuky:

    129,94 g
  • Vláknina:

    13,48 g

Aktivita pro spálení:

250 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněné zelné listy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba