Prostreno.cz

Růžičková kapusta s parmezánem

Takto připravená růžičková kapusta je skvělá příloha k různým druhům masa.

03.03.2022 lanvin
60min

30min příprava

30min vaření

527 kJ / 125 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Z růžičkové kapusty odstraňte špatné listy a spodní košťál seřízněte , aby se dala „ postavit „ na plech .
  3. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte přibližně 5-7 minut. Kapustičky nesmí být rozvařené .
  4. Uvařenou růžičkovou kapustu sceďte a na sítku ji propláchněte studenou vodou , nechte okapat.
  5. Velký plech vyložte pečicím papírem a uložte na něj růžičkovou kapustu , alespoň 3 cm od sebe.
  6. Pomocí sklenice s plochým dnem lehce zatlačte na každou růžičkovou kapustu .
  7. V malé misce prošlehejte máslo, tymián, prolisovaný česnek , sůl a pepř.
  8. Touto směsí potřete růžičkovou kapustu a pak jemně posypte polovinou sýra .
  9. Růžičkovou kapustu dejte na 15-20 minut do předehřáté trouby.
  10. Před podáváním posypte růžičkovou kapustu druhou polovinou sýra .

TIP:

K přípravě můžete použít i jiný druh sýra .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,52 g
  • Sacharidy:

    78,25 g
    • Cukry:

      17,64 g
  • Tuky:

    87,33 g
  • Vláknina:

    28,38 g

Aktivita pro spálení:

322 kcal
40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

96

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s parmezánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba