Prostreno.cz

Polévka s květákem a restovanými žampiony

Restované houby, šalotka, celer, česnek , květák a čerstvý tymián dodávají polévce spoustu chutí.

21.04.2022 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

167 kJ / 39 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku , přidejte růžičky květáku ,na plátky nakrájený celer a nakrájený česnek .
  3. Zeleninu promíchejte a zalijte ji vývarem. Vařte , až je zelenina měkká.
  4. Mezitím orestujte na másle nakrájené žampiony. Jemně je osolte .
  5. Polévku nahrubo rozmixujte , ne dohladka. V polévce by měly zůstat malé kousky zeleniny.
  6. Do polévky přidejte smetanu , rýži a nechte 2-3 minuty vařit. Podle chuti polévku osolte .
  7. Polévku podávejte s restovanými žampiony , posypanou tymiánem a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,85 g
  • Sacharidy:

    206,35 g
    • Cukry:

      19,79 g
  • Tuky:

    103,62 g
  • Vláknina:

    20,47 g

Aktivita pro spálení:

212 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s květákem a restovanými žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba