Prostreno.cz

Zapečený květák

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu milují děti i dospělí. Květák lze použít i v mnoha jiných receptech .

15.05.2022 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

420 kJ / 100 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na malé růžičky a nasypte ho do osolené vařící vody . Vařte 4-5 minut ,květák nesmí být rozvařený. Květák sceďte a přelijte ho studenou vodou. Dobře okapaný květák nasypte do vymazané zapékací misky .
  2. Ke květáku přidejte drobně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený celer, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a strouhanku.
  3. Přidejte máslo , podle chuti osolte , opepřete a lehce promíchejte
  4. Vývar smíchejte se smetanou , sýrem a květák přelijte.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 190°C 40 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    124,67 g
  • Sacharidy:

    226,70 g
    • Cukry:

      35,36 g
  • Tuky:

    186,61 g
  • Vláknina:

    14,55 g

Aktivita pro spálení:

706 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

210

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba