Prostreno.cz

Vepřové medailonky s pomerančem

Vepřové medailonky s pomerančovou omáčkou jsou výborným a netradičním pokrmem.

16.10.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

840 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu.
  2. Maso osolte, opepřete a dejte na pánev se 4 lžícemi rozehřátého oleje. Přidejte snítky rozmarýnu a maso zvolna opečte z obou stran.
  3. Přidejte pomerančovou šťávu, vývar a duste doměkka. Pak maso vyndejte, šťávu zaprašte moukou a promíchejte až omáčka zhoustne. Pak vložte maso zpět.
  4. Polníček opláchněte a osušte.
  5. Jablečný ocet promíchejte s cukrem, špetkou soli a 2 lžícemi olivového oleje. Oloupaný, nakrájený pomeranč dejte spolu s polníčkem do mísy a přelijte zálivkou z jablečného octa.
  6. Medajlonky podávejte s polníčkem, pomerančem a bagetou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,08 g
  • Sacharidy:

    55,12 g
    • Cukry:

      32,37 g
  • Tuky:

    92,72 g
  • Vláknina:

    12,55 g

Aktivita pro spálení:

1042 kcal
130

minut jízdy na kole

99

minut běhu

311

minut uklízení





Podobné recepty

Medailonky ve smetanové omáčce

(18 hlasů)
40min
588 kJ

Zapečená vepřová panenka

(16 hlasů)
55min
742 kJ

Svíčkové medailonky s jahodami

(17 hlasů)
35min
505 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar renda4141
15.04.2016
Avatar Anonym
07.04.2016
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky s pomerančem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba