Prostreno.cz

Rajčatové čatní

Klasické, jemně pikantní , sladké chutney (čatní) vyrobené z čerstvých rajčat , cibule , papriky broskví a hrušek. Úkolem studených omáček jako je salsa, čatní (chutney), dip, relish nebo remuláda je pokrmy vyladit, zvýraznit, dotáhnout, přiostřit a dochutit .

25.06.2022 lanvin
2h a 0min

60min příprava

60min vaření

607 kJ / 145 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rajčata, broskve , červenou papriku a hrušky nakrájejte na stejně velké kousky a nasypte do hrnce , přidejte nakrájenou cibuli .
  2. Do hrnce přidejte ocet, skořici, sůl , hřebíček a nové koření .
  3. Na sporáku při nízké teplotě vařte až bude zelenina měkká , ale ne rozvařená . Často míchejte.
  4. K zelenině nasypte cukr , přidejte nakrájenou chilli papričku a za stálého míchání vařte , až se cukr rozpustí. Podle potřeby dochuťte dle vlastní chuti: solí , cukrem, nebo octem.
  5. Čatní dejte do sterilizovaných horkých skleniček (nahoru můžete kápnou malinko oleje) a skleničky uzavřete víčky . Neplňte sklenice až pod povrch .
  6. Horké sklenice s čatní sterilujte ještě 10 minut ve vařící vodě .Poté sklenice vyndejte a nechte je vychladnout.

TIP:

Hřebíček a nové koření můžete dát do sítka na koření . Nebude pracné je pak ze směsi vyndat .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,92 g
  • Sacharidy:

    862,25 g
    • Cukry:

      405,05 g
  • Tuky:

    121,45 g
  • Vláknina:

    227,82 g

Aktivita pro spálení:

438 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

130

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rajčatové čatní

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba