Prostreno.cz

Pstruzi plnění špenátem a houbami

Pstruh je chutná ryba s jemnou chutí . Má vysoký obsah bílkovin a je bohatá na tuky Omega-3, které jsou nezbytné pro mozek a pomáhají udržovat zdravé srdce.

27.07.2022 sun
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

1141 kJ / 272 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pstruhy opláchněte a osušte.
  2. Pstruhy na povrchu na několika místech nařízněte nožem , potřete je olejem a osolte.
  3. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku ,přidejte drobně nakrájené houby ,špenát a duste 5 minut.
  4. Dochuťte citronovou šťávou ,citronovou kůrou , solí ,muškátovým oříškem a pepřem.
  5. Touto směsí naplňte pstruhy a uložte je do vymazané zapékací misky.
  6. Na pstruhy položte plátky másla a dejte je na 25-35 minut (záleží jak velké pstruhy máte) do trouby předehřáté na 180°C.
  7. Mezitím si připravte zeleninu k podávání : Rajčata a okurku nakrájejte na kostičky a zeleninu nasypte do misky. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli s natí a olej. Podle chuti osolte , opepřete a promíchejte .
  8. Pstruhy podávejte se zeleninou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,09 g
  • Sacharidy:

    59,61 g
    • Cukry:

      29,16 g
  • Tuky:

    422,88 g
  • Vláknina:

    14,70 g

Aktivita pro spálení:

1988 kcal
248

minut jízdy na kole

189

minut běhu

593

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Salátová okurka

15 kcal / 100g
B0,82 g
S3 g
T0,18 g

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pstruzi plnění špenátem a houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba