Prostreno.cz

Česnekové ,chlebové placky

Jednoduché indické chlebové placky jsou díky jogurtu krásně nadýchané a vláčné . Jsou skvělou přílohou nejen k polévkám , k indickým masovým a zeleninovým směsím, ale i samotné .

28.07.2022 lentilka
2h a 35min

2h a 0min příprava

35min vaření

862 kJ / 206 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do mísy prosejte mouku a sůl , přidejte sušené droždí , 50 g rozpuštěného, vlažného másla , jogurt a vlažnou vodu.
  2. Vše vypracujte na hladké těsto a nechte pod utěrkou na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem (přibližně 1 - 2 hodiny).
  3. Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu, prohněťte a rozdělte na 8 stejných dílů. Z nich vypracujte bochánky a nechte je ještě chvíli pod utěrkou dokynout .
  4. Poté je rozválejte na placku asi 0,5 cm tlustou a 15 cm dlouhou.
  5. Placky lehce potřete rozpuštěným máslem a položte na rozpálenou – nejlépe litinovou pánev. Pečte asi 2 minuty, až se na placce vytvoří velké bubliny, poté placku obraťte a pečte dozlatova asi 1–2 minuty i z druhé strany. Hotové placky uchovávejte přikryté, aby zůstaly teplé .
  6. Do teplého rozpuštěného másla přidejte drobně nasekaný česnek a nasekané bylinky.
  7. Každou placku před podáváním potřete česnekovým máslem s bylinkami . Podávejte teplé.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,71 g
  • Sacharidy:

    359,70 g
    • Cukry:

      6,36 g
  • Tuky:

    34,22 g
  • Vláknina:

    17,49 g

Aktivita pro spálení:

250 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Česnekové ,chlebové placky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba