Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Šťavnatá plněná vepřová panenka . Plněná rozmarýnem, česnekem a strouhankou .

06.09.2022 sun
1h a 45min

30min příprava

1h a 15min vaření

938 kJ / 224 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 ° C .
  2. Vepřové panenky rozkrojte , rozklepejte a přeložte přes sebe tak, aby vznikl plát na roládu.
  3. Maso osolte a opepřete .
  4. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje a 3 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku , přidejte 2 stroužky nasekaného česneku, sušený rozmarýn a strouhanku. Míchejte, až se vše spojí . Pokud je směs hodně suchá , přidejte pár lžic kuřecího vývaru
  5. Vepřovou panenku potřete strouhankovou směsí a maso srolujte .
  6. Maso ovažte potravinářským provázkem , na povrchu ho osolte ,opepřete a opečte ho ze všech stran v pekáčku na 4 lžících oleje .
  7. K masu přidejte celé stroužky česneku , vývar , maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Pečte 30 minut .
  8. Maso odkryjte a pečte dalších 30 minut , nebo až bude maso měkké . Podle potřeby podlijte maso ještě trochou vývaru .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    105,39 g
  • Sacharidy:

    235,10 g
    • Cukry:

      23,70 g
  • Tuky:

    151,39 g
  • Vláknina:

    17,58 g

Aktivita pro spálení:

522 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

155

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba