Prostreno.cz

Losos s růžičkovou kapustou

Růžičková kapusta i losos jsou dostupné celoročně . Zelenině i rybě stačí krátká tepelná úprava a minimum surovin k dochucení .

22.09.2022 Mikeš
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

839 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Očištěnou růžičkovou kapustu překrojte na poloviny.
  3. Lososa potřete olejem, osolte ho a opepřete.
  4. Lososa položte do pekáčku , přikryjte ho pečícím papírem,nebo alobalem ,ne natěsno a dejte do předehřáté trouby .
  5. Pečte 20-25 minut, podle velikosti porce .
  6. Mezitím smíchejte v malé misce nakrájenou jarní cibulku , sójovou omáčku, olej a sherry .
  7. Když je losos hotový, vytáhněte ho z trouby a ihned přelijte připravenou omáčkou .
  8. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej.
  9. Přidejte česnek a promíchejte .
  10. Do pánve uložte růžičkovou kapustu řeznou stranou dolů , restujte přibližně 3 minuty , poté růžičkovou kapustu osolte , promíchejte a duste na mírném ohni za častého míchání 10-12 minut , nebo dozlatova,dokřupava.
  11. Hotovou růžičkovou kapustu pokapejte octem balsamico .
  12. Lososa podávejte s růžičkovou kapustou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,02 g
  • Sacharidy:

    85,58 g
    • Cukry:

      28,04 g
  • Tuky:

    290,17 g
  • Vláknina:

    24,56 g

Aktivita pro spálení:

841 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

251

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba