Prostreno.cz

Králík dušený s jablky

Králičí maso je lehce stravitelné, zdravé, libové , má nízký obsah cholesterolu a samozřejmě je i chutné.

17.10.2022 lanvin
2h a 25min

25min příprava

2h a 0min vaření

323 kJ / 77 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu promíchejte v misce.
  2. Do marinády vložte porce králíka a nechte ho marinovat přes noc v chladničce. Alespoň jednou králíka v marinádě otočte.
  3. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  4. V pekáčku krátce orestujte na kostičky nakrájenou slaninu ,přidejte okapané porce králíka ,maso osolte a orestujte ho ze všech stran.
  5. K masu přidejte nenakrájené jarní cibulky , u cibulek ponechte jen asi 4 cm nati , vše zalijte vývarem a přibližně 120 ml marinády, přikryjte a dejte do předehřáté trouby ,pečte doměkka. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem .
  6. Ke konci pečení maso odkryjte a k masu nasypte nakrájená jablka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,16 g
  • Sacharidy:

    164,28 g
    • Cukry:

      80,39 g
  • Tuky:

    59,25 g
  • Vláknina:

    19,12 g

Aktivita pro spálení:

259 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba